Spring til indhold

Hvad er Metaverse?

Tilmeld nyhedsbrev

Vi sender løbende investeringsmateriale, vidensdeling, nyheder og invitiationer til ekslusive arrangementer.

Invester i vores børsnoterede fond

Søg på “PMINDI” eller “DK0062499810“. Tilgængelig på Nordnet, Saxo Bank eller i din netbank.

Metaverse er en fiktiv, virtuel og digital verden, som du kan tilgå med VR- (Virtual Reality) og AR-teknologien (Augmented Reality). Der er mange, som forventer, at vi kun har set begyndelsen af Metaverset.

Flere store tech-virksomheder satser tungt på, at det bliver et sted rigtig mange gerne vil “hænge ud”. Blandt andet har Facebook skiftet navn til Meta. Rent teknisk er et Metaverse fiktive, digitale og virtuelle verdener, der er drevet af computere. De er så detaljerede og realistiske, at “The Metaverse” føles som om den er virkelig.

Hvad betyder Metaverse?

Ordet “Metaverse” kombinerer “meta“, som betyder “over”, med “univers“. Det bruges ofte til at beskrive en virtuel platform, der kan bruges af mange mennesker på samme tid.

Målet med “The Metaverse” er at give folk mulighed for at interagere og opleve ting sammen på en måde, der føles ligeså rig og virke som den virkelige verden. Som bonus bliver grænserne for, hvad man kan, og hvem man kan være udviskede i takt med at teknologien udvikler sig.

Funfact: Metaverset blev først beskrevet i science-fiction romanen “Snow Crash” fra kultforfatteren Neal Stephenson. Historisk har science-fiction (selvfølgelig) været foran virkeligheden, men Neal Stephenson har for nylig udtalt, at det har ændret sig og den teknologiske virkelig har overhalet fantasien.

Hvordan fungerer Metaverset?

Når du logger ind i en Metaverse, vil du opleve den virtuelle verden gennem en computer eller en anden enhed. Du vil være i stand til at interagere med andre mennesker i virtuelle rum.

Du kan tilgå et metaverse med flere forskellige avatarer, som er digitale repræsentationer af mennesker, virtuelle objekter og miljøer, som kan manipuleres og interageres med.

Augmented Reality (AR) er, hvor den digitale verden kommer ind på din skærm med virtuelle elementer. Du har sikkert prøvet virtuelle oplevelser i Pokemon GO.

Virtual Reality (VR) er, når man har et VR-headset på hovedet, og man kommer ligesom ind i en helt ny dimension. Oculus Quest og Meta Quest er blandt de populæreste modeller.

meta verse

Fordele ved Metaverse

Fordelene inkluderer:

Den største fordel ved Metaverse er nok, at teknologien giver dig mulighed for at opleve ting og interagere med mennesker på en måde, der føles ligeså virkelig som den fysiske verden.

Det kan være nyttigt i situationer, hvor det ikke er muligt at mødes fysisk. Eksempelvis, hvis du bor langt væk fra dem, du gerne vil tale med, eller hvis du har fysiske begrænsninger.

En anden fordel ved metaverse er, at du kan bruge den digitale teknologi til at simulere og teste ting i en kontrollere virtuel verden, før de bliver udført i den virkelige verden.

De erhvervsmæssige fordele kan være store indenfor særlige brancher, hvor det ofte vil være meget dyrt at teste teser, f.eks. indenfor arkitektur, ingeniørvidenskab og militærplanlægning.

Potentielt kan metaverse blive et utroligt spændende sted, hvor man kan meget mere end i “virkeligheden”. Det vil altså være meget personligt berigende at opretholde sig i et Metaverse.

Ulemper ved Metaverse

Ulemperne inkluderer:

Der er mange forældre, som er bekymret over skærmforbruget hos deres børn. Sociale medier, “The Internet” og gaming er så vanedannende, at mange folk forsvinder fra virkeligheden.

Det problem, bliver næppe mindre med Metaverse, som mange frygter kan blive endnu mere vanedannende end f.eks. PlayStation. Skrækscenariet er en verden, hvor alle er eneboere.

Der kan også være andre mere tekniske problemer med Metaverse. En af ulemperne er, at det kan være svært og dyrt at skabe og vedligeholde en Metaverse, da det kræver meget avanceret computerteknologi, og en stor mængde data.

En anden ulempe ved Metaverse er, at man måske vil få brug for et “Metaverse-politi”. Det kan være svært at sikre, at folk opfører sig passende i metaverset. Kriminelle vil temmelig sikkert udnytte det til at forårsage skade eller chikanere andre brugere.

Bekymringer om sikkerhed og privatliv inden for et Metaverse er indtil videre ikke debatteret, men vil nok blive et heftigt emne i fremtiden.

metaverse

Investér i fremtidens vindere med NDI

NewDeal Invest Fond I A/S blev oprettet med det formål, at finde og investere i fremtidens vindere indenfor teknologi-segmentet. Tesen i investeringsfonden er, at fremtiden altid bringer noget, som er meget mere værdifuldt end fortidens forskellige teknologier.

Nogle af de ting kan også være Internet of Things, kvantecomputerecloud computing, kunstig intelligens, NFT, blockchain og Web3.

Det er i starten IKKE nemt at se forretningsmodellen og anvendelsesmulighederne, hvilket også er gældende med Metaverse, da det i øjeblikket ikke genererer ret meget i cash-flow.

Hos NewDeal Invest holder vi øje med forskellige virksomheder indenfor Metaverse. Du vil som investor være eksponeret mod denne sektor, hvor vi prøver at finde vinderne.

Metaverse er en vigtig del af vores fokus på digitalisering, software og innovation. Hos os får du ikke en masse gammeldags cash-cows med fortidens teknologi. Du vil kunne finde vores metaverse-eksponeringer i de forskellige investeringskategorier, f.eks. gorillaer og value tech mv.

Når du er investor hos os, kan du selv sammensætte og vægte din portefølje. Der vil løbende komme nyheder indenfor Metaverse, hvis du er tilmeldt New Deal Invests nyhedsbrev.

Bliv kontaktet

Share now

Picture of Mads Christiansen

Mads Christiansen

Mads Christiansen er fondschef hos NewDeal Invest, og har investeret i aktier siden 2002. Han leder efter langsigtede vindervirksomheder og finder dem indenfor ny teknologi, eller de virksomheder, som bruger ny teknologi til at forandre værdikæderne.

All Posts

Related Posts

Webinar

NewDeal Invest:​​​​​​​ Web 3.0