Spring til indhold

Investering af frie midler

Frie midler er betegnelsen for den del af din formue, som du har til rådighed nu og her. Det er med andre ord en almindelig opsparing, som ikke er placeret i en pensionsordning, ejendom eller lignende. Investering af frie midler er således en måde, hvorpå du kan få din kontante opsparing til at vokse gennem investeringer i f.eks. globale aktier eller obligationer. Bliv klogere på, hvordan du opsparer og investerer frie midler bedst muligt her.

Hvad er frie midler?

Frie midler er den del af din formue, som ikke er placeret i en ordning, der er bundet på kort eller lang sigt. Din pensionsopsparing er således ikke en del af dine frie midler. Frie midler er derfor en betegnelse for din almindelige frie opsparing.

Der skelnes mellem to typer af opsparinger: Dem, der er bundet tidsmæssigt, og dem, du kan bruge nu og her. De forskellige opsparingsformer har forskellige regler ift. årlig beskatning af rente, årligt udbytte, kursgevinster og lignende ordninger. Derfor er det ikke altid en fordel at have en opsparing på din konto.

Hvis du først skal bruge din opsparing, når du går på pension, opnår du de største skattemæssige fordele ved at binde dine midler i en pensionsordning. Til gengæld egner dine frie midler sig bedre til kortsigtet investering.

formuepleje newdeal

Hvad er investering af frie midler?

Hvis du lader din opsparing stå på din bankkonto i mange år, risikerer du at gøre dig selv en bjørnetjeneste. Her vil de enten svinde ind på sigt, og ellers vil de ikke formere sig. Det kan du derimod, hvis du investerer dem.

At investere frie midler er en fornuftig løsning, hvis du ønsker, at dine penge skal formere sig med et fremtidigt afkast. Det kan derfor godt betale sig at påbegynde en opsparing, hvis du ikke allerede har gjort det. På den måde kan du investere denne og lade investeringerne vokse.

Det kræver dog, at du ved, hvad du laver, hvis du vil have succes med investering af dine frie midler. Her er der en række forholdsregler, du bør tage dig, hvis du investerer pengene på egen hånd. Ellers er der god grund til at overlade arbejdet til en investeringsfond, som sørger for at investere dine penge så sikkert som muligt.

Start med at spare op i god tid

Hvis du vil investere dine frie midler, så kræver det, at du har en opsparing. Det er derfor en god idé at gå i gang med at spare op med det samme. Det vigtigste råd, hvis du vil investere dine frie midler, er således at du begynder at spare op med det samme og investere dine penge så hurtigt som muligt.

Når du starter tidligt, har du langt større mulighed for at formere din formue på sigt. Din tidshorisont er længere, og derfor kan du investere din opsparing langsigtet. Samtidig får du glæde af dét, der kaldes for renters rente-effekten ved løbende renter.

Har du allerede opbygget en formue, som består af frie midler, så bør du gå i gang med at investere med det samme. Du kan enten investere dine penge på egen hånd, eller du kan alliere dig med en investeringsfond, som arbejder aktivt med formuepleje.

Bliv kontaktet

Direkte kontakt

Mads Christiansen

Hvorfor skal man investere sine frie midler?

investering af frie midler

Har du en formue stående, som du ikke har brug for nu og her? Så kan du med fordel sætte en del af disse frie midler i spil, og forøge din formue. Det kan du f.eks. gøre ved at investere en del af din opsparing i værdipapirer som børsnoterede aktier, obligationer eller mange andre investeringsbeviser.

Lader du dine frie midler være placeret på en konto, hvor der enten ikke er renter, eller renterne er lave, så vil din opsparing med tiden reduceres. Det skyldes inflationen, som er betegnelsen for prisstigninger i samfundet. Når du investerer dine frie midler, kan du i stedet øge din opsparing, selvom der er inflation.

Du bør dog være opmærksom på, at der altid er en risiko ved at investere penge. Derfor bør du sørge for at investere dine frie midler forholdsvist sikkert.

Du kan også overlade ansvaret for dine investeringer til en investeringsfond. Fonden sikrer, at dine penge bliver investeret så sikkert, som det er muligt. Du kan booke en gratis og uforpligtende samtale med NewDeal Invest her.

Sådan investerer vi frie midler hos NewDeal Invest

Hvis du vil have det maksimale ud af dine frie midler, er det vigtigt, at du ikke bare investerer p.b.a. af din mavefornemmelse. Der er mange fordele ved at investere dine penge, men ikke desto mindre er der altid en risiko forbundet med investeringer. Du risikerer derfor også at miste dine penge, hvis du ikke investerer dem klogt.

NewDeal Invest er stiftet af Mads Christiansen, som blandt andet medvirker i Millionærklubben, der er Danmarks mest hørte investeringspodcast. Mads er ekspert i tech investeringer og porteføljeforvalter i showet, hvor han blandt følger udviklingen i de virksomheder, som NewDeal Invest investerer i.

Vi investerer i innovation, digitalisering og fremtidens vindere. Det gør vi, fordi verden forandrer sig i et hastigt tempo, og derfor ser vi det største muligheder for et højt og sikkert afkast på den lange bane. Vi bruger tid på at forstå fremtiden, så vi kan investere i morgendagens vindere.

Vores strategi går ud på at investere globalt i selskaber, der har dét tilfælles, at de anvender digitalisering til at skabe nye løsninger på gamle problemer. De selskaber, som vi har fokus på, er typisk disruptere af andre virksomheder. Altså dem, der ikke fokuserer nok på innovation og fremtiden inden for deres egne markeder.

Det betyder, at vi har selskaber med høj vækst i porteføljen. Nogen mener, at det er problematisk. Vi mener, at innovation og digitalisering er en sikker investering i det lange løb, da de virksomheder, vi investerer i, befinder sig på den rette side af innovationskurven.

Skal vi hjælpe dig med investering af frie midler?

Vil du vide mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med dine frie midler? Så kan du booke en gratis og uforpligtende samtale med NewDeal Invest – så tager vi en snak om, hvordan vi kan kapitalforvalte dine frie midler, så de bliver til flere. Det hele starter med, at du booker et uforpligtende møde, der enten foregår fysisk eller over telefonen.

Vi ved ikke, hvor markedet skal hen i morgen, og derfor investerer vi heller ikke på den korte bane. Dog har vi en god idé om, hvor markedet bevæger sig hen på længere sigt. Dén rejse ønsker vi at tage vores investorer med på. Kontakt os i dag for at høre mere om, hvordan du kan investere dine frie midler med os.

Bliv kontaktet

Direkte kontakt

Mads Christiansen

Vil du selv kigge mere?

Mads Christiansen fra Millionærklubben og grundlægger af NewDeal Invest forklarer her (på engelsk) om konceptet bag NewDeal Invest, og hvordan vi i NewDeal Invest tænker investeringer for vores investorer gennem blandt andet virksomhedsskatteordningen og VSO-midler.

Webinar

NewDeal Invest:​​​​​​​ Web 3.0