Skip to content

Software aktier

Hvad er software aktier?

Software aktier er aktier i børsnoterede virksomheder, der har gjort en forretning ud af at udvikle og sælge software til slutbrugere, herunder privatpersoner og virksomheder.

Der findes mange softwarevirksomheder på verdensplan, men langt fra alle er børsnoterede. Du har flere forskellige muligheder for at investere i denne sektor.

Du kan f.eks. købe enkeltaktier i udvalgte softwarevirksomheder eller købe dig ind i en investeringsfond, der indeholder software aktier.

Sidstnævnte kan være at foretrække, hvis du ønsker at sprede din risiko og / eller har svært ved at vurdere, hvem der bliver fremtidens store vindere i denne branche.

Liste med eksempler på software aktier

Som nævnt i forrige afsnit er det ikke muligt at købe aktier i alle softwarevirksomheder.

Det skal dog ikke være nogen hemmelighed, at mange af de større softwarevirksomheder er børsnoterede, og du vil derfor kunne købe dig ind i disse.

Du har f.eks. mulighed for at købe følgende software aktier:

software aktier

Er software aktier en god investering?

Software aktier kan være en god investering, men der er intet, der er sikkert, når det kommer til investering i aktier.

Historisk set har det været fordelagtigt at være aktionær i softwarevirksomheder, men der findes naturligvis også eksempler på software aktier, der har lidt store kurstab eller konkurs.

Software og tech er det nye sort og vil utvivlsomt komme til at blive endnu større forretningsområder i fremtiden, i takt med at samfundet bliver mere digitalt.

Med dette in mente kan software og tech aktier være gode at have i porteføljen, men der vil selvfølgelig være nogle aktier, der kommer til at klare sig bedre end andre.

Kunsten er derfor at finde de helt rigtige aktier til sin portefølje.

Investering er forbundet med risiko, så husk, at selvom software aktier har givet aktionærerne store afkast de seneste årtier, så er det ikke ensbetydende med, at det fortsætter sådan.

Og husk på, at time in the market beats timing the market – hold derfor på dine aktier i så lang tid som muligt, medmindre du ikke længere tror på casen.

Investér i software aktier med frie midler

Investering af frie midler er fordelagtigt på flere parametre.

Hvis du har en sum penge stående på din konto, som du ikke har øremærket et boligkøb eller andet, så kan du med god grund investere dem.

Jo længere en tidshorisont du har, desto større er chancen for, at din investering vil kaste et godt afkast af sig. Vi anbefaler, at du har en tidshorisont på mindst 5-10 år.

Driver du et selskab, kan du overveje at investere virksomhedens overskud i software aktier.

investering software aktier

Investér i tech aktier gennem NewDeal Invest

Hos NewDeal Invest investerer vi i digitalisering, fremtid og innovation – og dermed selvfølgelig også tech aktier.

Vi investerer bl.a. i såkaldt value tech, der er en betegnelse for de største tech-virksomheder.

Ofte er virksomhederne inden for denne kategori både globale og overskudsgivende, og de har flere forretningsområder.

Ønsker du at investere i tech aktier, men har du ikke indsigten til at vurdere, hvilke aktier der har det bedste potentiale, så kan du med god grund investere gennem NewDeal Invest.

Vi brænder for at udpege fremtidens vindere, og det gælder også inden for tech-branchen.

Lad os hjælpe dig med formuepleje

Hvad end du har et ønske om at købe software aktier, eller om du helt overordnet blot ønsker at pleje din formue på så gunstig vis som muligt, så kan vi hjælpe dig med hjælp og rådgivning.

Vi kan også hjælpe dig med at vurdere din formues potentiale. Vi har stor ekspertise inden for investering af frie midler, VSO, investering via holdingselskab m.v.

Bliv kontaktet

Share now

Mads Christiansen

Mads Christiansen

Mads Christiansen er fondschef hos NewDeal Invest, og har investeret i aktier siden 2002. Han leder efter langsigtede vindervirksomheder og finder dem indenfor ny teknologi, eller de virksomheder, som bruger ny teknologi til at forandre værdikæderne.

All Posts

Related Posts

Webinar

NewDeal Invest:​​​​​​​ Web 3.0