Skip to content

De fleste danske investorer ved, at tech-branchen er én af de brancher, som vokser hurtigst i øjeblikket – og af samme årsag er tech aktier ofte en god investering. Der bliver hele tiden udviklet ny teknologi, og den eksisterende teknologi bliver ofte opdateret på årlig basis. Her kan du blive klogere på, hvad tech aktier er, og hvorfor du bør investere penge i teknologi aktier.

Hvad er tech aktier?

Tech aktier er globale aktier inden for teknologi som f.eks. Microsoft, Amazon, Apple, Google og Facebook. Disse eksempler på tech- og softwareaktier er store mastodonter, som historisk set har klaret sig rigtig godt på aktiemarkedet.

Teknologisektoren inkluderer tendenser og tjenester som kunstig intelligens, smartphones, streaming, apps, selvkørende teknologier, der har dét til fælles, at de er baseret på teknologi og software. Sektoren er desuden hjemsted for virksomheder i mange forskellige størrelser – fra helt nystartede virksomheder til veletablerede globale virksomheder.

Generelt er der et stort potentiale, når det kommer til investering i tech aktier, men ofte løber du også en stor risiko, hvis du ikke passer på. Teknologi ændrer sig hastigt i realtid, og de store markedsledere kan derfor hurtigt falde bagud i indeks, hvis de ikke formår at være innovative og følge med udviklingen på markedet.

Risikoen afspejler sig desuden i de store kursudsving, som tech-aktier har haft gennem de senere år. Alligevel bør investorerne tage risikoen med ophøjet ro, da der er mange selskaber i teknologisektoren, som er kendetegnet ved at have et stærkt cash-flow og lave gældsandele, hvilket gør dem robuste og modstandsdygtige over for svære tider.

Selvom det selvfølgelig er fornuftigt at investere tidligt i selskabet med ny teknologi, som bliver den næste store succes, så er det svært at spå om, hvilke teknologier der får det store gennembrud. Derfor kan det som privat investor være en fordel i de større tech aktier, som har klaret sig godt.

Man kan hurtigt lade sig forblænde af de små spillere i en given branche, som imponerer i dag, men som ikke nødvendigvis klarer sig godt i fremtiden. Som privat investor kan det være en fordel af investere på baggrund af selskabernes værdiansættelse, medmindre du investerer på tværs af tech-virksomheder – f.eks. gennem en investeringsfond som NewDeal Invest.

tech aktier

Liste med eksempler på tech aktier

Nogle af de selskaber, der vokser hurtigst, befinder sig inden for tech-branchen. Teknologi er altid interessant i forhold til investeringer, da det er en sektor, som forandrer sig hurtigt – og det er da også i denne sektor, nogle af verdens mest værdifulde aktier befinder sig. Det er amerikanske tech aktier som Google, Apple og Microsoft.

Er du i tvivl om, hvilke tech aktier du kan investere i og tjene penge på? Herunder finder du en liste med konkrete eksempler på tech aktier.

Størstedelen af aktierne er amerikanske, da USA er en stor spiller inden for denne sektor – og det er også her, du finder de største selskaber på et globalt plan:

Selskab

Land

Børs

Adobe Inc.

USA

Nasdaq

Apple Inc.

USA

Nasdaq

Canon, Inc.

Japan

New York Stock Exchange

First Solar, Inc.

USA

Nasdaq

GomSpace Group AB

Sverige

First North Sweden

IBM

USA

New York Stock Exchange

LG Electronics Inc

Sydkorea

OTC Markets

Microsoft Corporation

USA

Nasdaq

Meta Platforms

USA

Nasdaq

NVIDIA

USA

Nasdaq

PayPal

USA

Nasdaq

QUALCOMM Incorporated

USA

Nasdaq

Sonos

USA

Nasdaq

Sony ADR

Japan

New York Stock Exchange

Tesla

USA

Nasdaq

Vær opmærksom på, at ovenstående lise ikke er deciderede anbefalinger til tech aktier, du bør investere i. Den er blot til inspiration, og du bør derfor sætte dig grundigt ind i, hvilke fordele og ulemper, der er ved de enkelte tech aktier, før du investerer dine penge – eller gøre det gennem en investeringsfond som NewDeal Invest.

aktiekurs

Er tech aktier en god investering?

Hos NewDeal Invest investerer vi i innovation, digitalisering og fremtid – og derfor består en stor del af vores aktie-portefølje af tech aktier. Vi er bevidste om, at verden ændrer sig i et hastigt tempo, og det er derfor her, vi ser de absolut bedste muligheder for en god investering i form af et højt og forholdsvist sikkert afkast på den lange bane.

Derfor bruger vi også lang tid på at forsøge at sætte os ind i, hvad fremtiden byder på. Det gør os i stand til at analysere, hvilke tech aktier, der er værd at investere i på længere sigt. Vi investerer globalt i selskaber, som anvender digitalisering til at løse de fejl og problemer, som eksisterende virksomheder ikke har haft succes med.

De tech aktier, som vi virkelig er interesseret i, er fremsynede virksomheder, der er disruptere af andre virksomheder, som ikke fokuserer nok på innovation og fremtiden inden for de respektive markeder, som de befinder sig på. Af samme årsag tænker vi altid langsigtet, når vi foretager en investering i tech aktier.

Nogle mener, at der er en høj risiko forbundet med at investere i tech aktier med høj vækst. Vi mener derimod, at innovation og digitalisering giver en ret høj sikkerhed på længere bane, fordi virksomhederne befinder sig på den rigtige side af innovationskurven – og risikoen er altid størst for dem, der ikke formår at følge med udviklingen.

NewDeal Invest har fem investeringsteser, som vi følger, når vi laver investeringer i aktier:

  1. 5+5: Vi investerer kun i tech aktier, som vi mener stadig har potentialet i minimum fem år, når vi har haft dem i fem år. På den måde sikrer vi, at vi holder et langsigtet fokus og ikke lader os forblænde af dem, der klarer sig godt i dag.
  2. Moonshots og optionaliteter: Vi går målrettet efter den ekstra optionalitet, som skaber de bedste forudsætninger for at opnå et stort afkast – og dén finder vi, fordi vi er bevidste om, at verden og økonomien er komplekse størrelser.
  3. Time in the market beats timing the market: Vi investerer i tech aktier, som er med til at ændre verden. Vi ved ikke, hvor markedet bevæger sig hen her og nu, men vi ved hvor det bevæger sig hen på sigt.
  4. Underwriting the future: Vi fokuserer på tech aktier, som vækster. Det giver os en fordel, når man sammenligner med investorer, som fokuserer på selskabet, regnskabet og indtjeningen. Regnskabet fortæller noget om datiden, men ikke meget om fremtiden.
  5. Gorilla-investering: Vi investerer i selskaber inden for teknologisektoren, som kommer til at dominere fremtiden. Det giver en række konkurrencemæssige fordele, da de vil vækste mere og dermed give en bedre indtjening.

 

NewDeal Invest investerer kun i børsnoterede tech aktier, som har en markedsværdi på minimum 500 millioner kroner.

Vurderer vi, at værdien af de langsigtede vækstmuligheder er højere, end den aktuelle aktiekurs, vil der være en forholdsvis høj sikkerhed i aktie-porteføljen på længere sigt.

Bliv kontaktet

Mads Christiansen

Mads Christiansen

Mads Christiansen er fondschef hos NewDeal Invest

NewDeal Invest indlæg, artikler og andet materiale skal ikke tolkes om en anbefaling til køb og salg af aktier generelt or konkret i forhold til de virksomheder, der nævnes. Det kan ikke forventes at det omtalte eller andre anbefalinger i fremtiden vil skabe et positivt afkast. Ethvert indlæg, artikel eller andet materiale er et produkt af vores egne holdninger og antagelser.

Tilmeld dig NewDeals
Nyhedsbrev

Listen to
our podcast

Podcast paa Spotify
Podcast paa Apple Podcast
Podcast paa Google Podcast
Podcast paa Stitcher

Tilmeld dig vores nyhedsbrev for at modtage løbende opdateringer om investeringer, hvad der rør sig på aktiemarkedet, i New Deal Invest samt informationer om arrangementer med Mads

Webinar

NewDeal Invest:​​​​​​​ Web 3.0